Skip to Content

Historia

Dyes of London

DYLON – "Dyes of London" – grundades 1946 av de två unga entreprenörerna Luca Purbeck och Peter Samuel. De började sälja färgstarka färgmedel i ett garage i centrala London.

Från denna blygsamma start blomstrade DYLON i efterkrigstidens Storbritannien, som präglades av valspråket "make-do & mend", genom att tillverka textilfärger som lyste upp hem, garderober och humör över hela landet.

DYLON erövrar världen

Företaget fortsatte att växa under rock’n’roll åren på 1950-talet. Under de följande årtiondena erövrade DYLON världen och sålde textilfärger i över 70 länder över hela världen.

Spännande nya färger

Det lössläppta sextiotalet var en höjdpunkt för DYLON; enligt mångas förmenande förra århundradets mest färgrika period. Skyltningen i fönstren på DYLONs chica butik på Edgware Road gjordes ständigt om för att inspirera modets avant-garde. Samtidigt tillverkade tonåringarna sina egna kläder, kortade kjolar, batikfärgade t-shirts och klädde sig i nya, spännande färger.
Mer innovationer

Dylon gick vidare med innovationer under 1970- och 1980-talet och lanserade ett brett urval av textilvårdsprodukter, från strykhjälpmedel till fläckborttagningsmedel som kunde hålla färgerna fräscha. Till och med Grace Kelly visade intresse för DYLON-produkterna vid en internationell utställning i Monte Carlo 1979.

Vibrerande färger
Under 1990-talet var DYLON en konstant favorit i tv-programmet Changing Rooms, som ligger till grund för dagens alla inrednings- och renoveringsprogram, och produkterna användes av heminredningsguruer som Laurence Llewelyn-Bowen. Vid den tidpunkten fortsatte DYLON sin innovationstrend med superbekväma DYLON Wash & Dye.
I dag: förändra

Nu är DYLON rätt på trenderna igen, när människor minskar slöseriet med ägodelar. Återanvändning är hett, och många väljer att ändra i stället för att kasta bort. Med DYLON textilfärger kan människor uttrycka sig själva med unikt färgade kläder eller hemtextilier.

Relaterade Artiklar
  • Våra produkter
  • Vanliga Frågor

    Här hittar du information och tips för att få ut det mesta av dina DYLON produkter samt för att lära dig allt om hur du färgar dina kläder på bästa sätt.